Forums:

Najnowszy ZLRC SG906 PRO 2 już w przedsprzedaży!
Podstawowy zestaw z 1 baterią za 588zł!
Sprawdź jego najnowsze funkcje! To bardzo dobre rozwiązanie dla osób rozpoznających przygodę z dronami!
Link do zakupu:https://www.banggood.com/ZLRC-SG906-PRO-2-GPS-5G-WIFI-FPV-With-4K-HD-Cam...
Kod rabatowy: BGSG906PRO2
Wideorecezja (w języku angielskim) pochodzi z YouTubowego kanału: alishanmao
PS. Zwróćcie uwagę na to, że ZLRC Beast SG906 Pro 2 chyba jako jedyny na rynku występuje (fabrycznie) także w wersji z megafonem ?!!
Film:
instrukcja obsługi
Czy posiada ktoś instrukcję w języku polskim do drona SG906 PRO. ?
jesli tak to proszę o kontakt
jacekkne@wp.pl
Polskiej instrukcji raczej nie znajdziesz
bo chyba nie ma w Polsce oficjalnego dystrybutora marki ZLRC. Jedyne co przychodzi mi do głowy .... To polecić Ci jakiś wideo tutorial z podstawami obsługi drona SG906 Beast (wcześniejsza wersja) Myślę, że sterowanie wersją PRO niczym się chyba nie różni ...
Obsługa drona ZLRC SG906 Pro
Filmik / instrukcja obsługi drona ZLRC SG906 Pro opublikowana na YouTube przez: Geekbuying Products Videos
ZLRC SG906 - Różnice pomiędzy modelami
SG906 PRO 2
Potwierdzam, bardzo fajny dronik. Ja także przymierzam się do zakupu, oczywiście szukałem info na temat tego drona i znalazłem to forum oraz angielską recenzje kapitana drona https://youtu.be/ZCN-zpvblyw Jeśli znacie jeszcze inne recenzje to dajcie znać!
SG906 PRO 2 - Ekstremalne testy BEAST 2
Dla wszystkich tych, co zastanawiają się jak dobry jest dron SG906 Pro BEAST 2
Po obejrzeniu których, wypadałoby powiedzieć - Niezniszczalna bestia. ;)
Bestia 2 pro
Żeby ten drin tak zajefajnie filmował jak zajefajnie lata. To brał bym go w ciemno!
Obraz
Witam mam taki problem ze na telefonie jest spore opóźnienie obrazu. Telefon to sony z2. Sprawdzalem jeszcze na xiaomi 5 plus ale jest to samo. Da sie cos zrobić? Dodam że sprawdzalem na kilku aplikacjach. To znaczy na hfun+ i hornet gps. Czy wina telefonu aplikacji czy drona?
Obraz
Problem z telefonem . Miałem to samo że lagi z obrazem. Miałem tak na xiaomi note 4 i z każdym telefonem majacy 3G ram, potem kupiłem xiaomi redmi 9. Telefon min 4G RAM zeby obraz był płynny . Pozdrawiam
ZLRC SG906 Pro2
Pełna recenzja z kanału "Quadcopter 101" https://youtu.be/NVzcvzjGYks tu też jest info o megafonie do tego drona ;)
ZLRC SG906 Pro2 - obraz opóźniony
Witam :)
W instrukcji są zalecane procesory smartfonów - opóźnienie wynika ze słabych parametrów -
min Snapdragon 630 i wyżej, Samsung Exynos 7420 i wyżej, Helio X25 i wyżej, Kirin 950 i wyżej
ok Snapdragon 835 i wyżej, Samsung Exynos 8895 i wyżej, Helio X30 i wyżej, Kirin 970 i wyżej
ja miałem :
mam KIRIN 658 60pkt 8 x 2.1GHzvs8.75GHz
Snapdragon 630 69pkt 4 x 2.2GHz & 4 x 1.8GHzvs8.75GHz
Samsung Exynos 7420 78pkt 4 x 2.1GHz & 4 x 1.5GHzvs8.75GHz
Helio X25 71pkt 2 x 2.5GHz & 4 x 2GHz & 4 x 1.55GHzvs8.75GHz
Kirin 950 i nowszy 67pkt 4 x 2.3GHz & 4 x 1.8GHzvs8.75GHz
A teraz SAMSUNG GALAXY A51
Exynos 9611 75pkt 4 x 2.3GHz & 4 x 1.7GHzvs8.75GHz
Pozdrawiam
Piotr
Problem z kamerą
Witam
Jestem początkujący ale wyszystko udało mi się zrobić połączyć skalibrować, uruchomić drona (bez latania) jedynie czego nie mam to podglądu z kamery na smartfonie (Oneplus 7T)
Chciałem tylko wszystko uruchomić bez latania. Robiłem to w pomieszczeniu. Czy coś trzeba nacisnąć żeby zobaczyć na telefonie podgląd z kamery?
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
ZLRC SG906 PRO 2 z Oneplus 7T
Oneplus 7T obsługuje Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct itd. więc jest jak najbardziej kompatybilny.
Na tym filmiku: https://youtu.be/1wjpesdRif0 ok. 2 minuty masz krok po kroku co powinieneś zrobić przed lotem.
Gdy właczysz WiFi w swoim smartfonie i sparujesz / połaczysz go z dronem, obraz podglądu powinien pojawić się automatycznie.
pytanko
czy wifi musi miec 5mhz .. mam tylko 2.4 w telefonie..
Hej, u nas załączyła się
Hej, u nas załączyła się kamera gdy wyłączyłam kontroler na chwilę, zobacz czy u Ciebie to zadziała....
Bo oczywiście rozumiem że połączyłeś się z dronem przez WiFi....
SG906 PRO 2 samoczynnie wyłącza silniki w locie.
Witajcie, przeszukałem internet w poszukiwaniu rozwiązania aczkolwiek nic nie znalazłem. Kilkukrotnie latałem już swoim dronem ale za każdym razem zdarzyło się tak, że w nieoczekiwanym momencie dron wyłączył silniki i bezwładnie spadł na ziemię. Czy możliwe jest, że zrobiłem to niechcący kombinacją drążków? Dam 99%, że nie zrobiłem żadnego nieprzemyślanego ruchu. Poza tym dron w locie zachowuje się prawidłowo, utrzymuje się w miejscu i słucha poleceń... Z góry dziękuję za pomoc.
Hej
Wciąż siada jaka latasz? Wiadomo już o co chodzi?
SG906 brak dzwięku
Testuję, a właściwie uczę się pilotażu z dronem SG906 Pro. Nagrywa filmy, ale brak audio na filmach, Czy coś osobno trzeba włączyć w aplikacji?
Nie, on po prostu nie nagrywa
Nie, on po prostu nie nagrywa Audio
pytanko
Czy sparuje S8 Samsung /chyba ma tylko 2,4 wifi/ z SG 906 pro ??
Dron
Hej sparujesz s8 ma wifi 5g
Brak obrazu w telefonie.
Witam wszystkich. Właśnie nabyłem sg 906 pro2 i nie mam obrazu w telefonie s20. WiFi jest 5 wiec w czym może tkwić problem ?
Wyłącz kontroler przy
Wyłącz kontroler przy włączonym dronie, i wtedy powinno się połączyć
Witam, myślę, że mam proste
Witam, myślę, że mam proste pytanie. Jak wyłączyć silniki drona ( z poziomu kontrolera) po nieszczęśliwym (kraksie) lądowaniu? Czytam instrukcję i nie mogę doczytać.
Pozdrawiam z Torunia.
Bogdan
Już mam. Drążki w dół i do
Już mam. Drążki w dół i do środka.
SG906 Pro 2 jest fajny, ale ...
nowszy SG906 Pro 3 ma 3 osiowy gimbal oraz cyfrową stabilizacje obrazu a także nowa funkcja unikania przeszkód znajdujących się z przed dronem! https://www.banggood.com/ZLRC-SG906-PRO-3-MAX-GPS-5G-WIFI-FPV-With-4K-HD... Szkoda, że dopiero teraz można go kupić, bo sprawiłbym sobie prezent na te święta.
SG906 Pro 2 Nie działa Gimbal i kamera.
Witam.
Jestem "szczęśliwym" nabywcą tego drona.
Porobiłem kilka zdjęć i filmików. Przy dobrym oświetleniu nawet to wygląda. Stabilizacją robi swoje.
Problem się zaczął po jakiś 6 bateriach lotu. Przestał reagować gimbal i nie mogę się połączyć przez aplikację.
Wifi jest dostępne latać mogę nadal.
Próbowałem na 3 telefonach i kilku aplikacjach.
Miał ktoś podobny problem ?
Połączenie z aplikacją
Witam.Posiadam SJRC F11 PRO problem miałem podobny.Wyciągnij kartę sd z drona odinstaluj apkę usuń śmieci po apce.Sciągnij apkę od nowa i spróbuj bez karty sd.Daj znać jak pomoże.Pozdrawiam.
Fajny dron? I czy opłaca sie kupować SG906
.
SG906 Pro - Dron bestia za 600 zł | test /recenzja
Witam :)
Latałem samolotem, prawie FPV a ale mało miejsca w przestrzeni. Dwa lata biedrona męczyłem. Skusił mnie SG906 pro2 3 osiowy. Widzę, że nie jest to DJI ale bedę starał się nim polatać.
Witajcie :)
Poniżej link do recenzji jak w tytule :)
https://www.youtube.com/watch?v=T7-Aa0pw46w
Który dron byłby lepszym
Który dron byłby lepszym wyborem?
SG 906 pro 2 - 3 osiowy gimbal, czas lotu do 26min, 3 baterie w zestawie -- Cena ok. 700 zł
F11 Pro - 2 osiowy gimbal, czas lotu 26-28 min, 3 baterie w zestawie -- Cena ok 800 zł
Mały problem Z GPS
Witam , mam problem z powiązaniem aplikacji z sg906 pro . Wcześniej miałem wersie sg906 i łączył się z redmi 9 bez problemu , obraz i pełna kalibracja wychodziła bezproblemowo .
Przypadku sg906 pro mam problem powiązania drona z telefonem . Dron zawiązuje połączenie wifi i mam obraz , ale nie mogę zrobić kalibracji z telefonu , przez co nie dizałają mi funkcje współpracy dron telefon . Na mapce golgle pokazuje moją lokalizacje ale nie posiadam dznych z staelity takich jak na jakiej wysokości jest dron itp. Co jest nie tak ?
mode 1 i 2
Czym się różnią mode 1 od mode 2 i w jaki sposób je się przełącza? Mam też pytanie o start drona. Można startować pilotek z kontrolera drążki w dół po skosie albo w dół do środka, czy to jest inny tryb startu?
Upadek
Witam, mam sg906 pro 2 i mialem upadek... po upadku aplikacja pokazuje not connected z dronem i nie mozna w zaden sposob skalibrowac.... normalnie pilotem dron uruchamia sie i lata ale bez telefonu i aplikacji... to stalo sie po upadku... nie wiem co mozna zrobic bo probowalem wszystkiego co bylo napisane wyzej...
drugie pytanie jeszcze mam... czy jak kupie golego drona to pilot od innego bedzie z nim wspolpracowal? To ma jakies znaczenie?
Z gory dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam
SG906 Pro 2 - polecam test,
SG906 Pro 2 - polecam test, recenzje PL z kanału 4MAT TECH https://youtu.be/TLOFd_g2pLc
Ponawiam pytanie w sprawie upadku drona
Witam, mam sg906 pro 2 i mialem upadek... po upadku aplikacja pokazuje not connected z dronem i nie mozna w zaden sposob skalibrowac.... normalnie pilotem dron uruchamia sie i lata ale bez telefonu i aplikacji... to stalo sie po upadku... nie wiem co mozna zrobic bo probowalem wszystkiego co bylo napisane wyzej...
drugie pytanie jeszcze mam... czy jak kupie golego drona to pilot od innego bedzie z nim wspolpracowal? To ma jakies znaczenie?
Z gory dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam
niw nagrywa fimów
Mam drona SG 906 bez slota na kartę mam telefon viva y70 5g 4k i gdy chcę nagrac fiml wywala mi aplikacje, "XIL" zdjęcia robi ale filmów nie co z tym można zrobić ?
SG 906 Max
Witam.
Mam SG 906 Max i dron nie reaguje na pilota a telefonem można sterować. Czy trzeba coś w ustawieniach pozmieniać?
Dodaj komentarz